Погода на 10 січня 2022 року: народні прикмети та прогноз синоптиків

10.01.2022, 07:30

Наші пращури говорили: якщо 10 січня дим з печі стовпом стоїть, чекай на міцні морози, якщо стелиться по землі - бути відлиги.

Також прапрапрадіди помічали: якщо кішки надмірно активні 10 січня, значить, насувається хуртовина, якщо міцно сплять – буде тепло.

Існувала в народі і така погодна прикмета: якщо іній на вікні росте нагору - мороз затримається на кілька днів, якщо згинається вниз - незабаром потеплішає.

Цього тижня в Україні серйозно зміниться погода – місцями буде туман, на дорогах буде ожеледиця, також буде сніг.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

У понеділок, 10 січня, на більшій частині території України буде без істотних опадів, однак у Донецькій, Луганській та Харківській областях уночі та вдень опади. Подекуди буде туман, синоптики попереджають про ожеледицю на дорогах.

Вітер дутиме з південного сходу з переходом на північний захід: швидкість - від 7 до 12 м/с. Температура вночі 1-6°С морозу, в Карпатському регіоні 7...12°С морозу, вдень від 3 морозу до 2°С тепла; у південній частині вночі близько 0°С, вдень +1..6°С, у Криму +7..12°С.

 

У вівторок, 11 січня, на більшій частині території України істотних опадів не буде – вдень мокрий сніг йтиме у Донецькій, Луганській та Харківській областях. Найтепліше буде вдень у Криму - там температура повітря становитиме +2..4°С.

Читайте АСН в Google News