Ситуація у Казахстані. Зведення новин за ніч з 7 на 8 січня 2022 року

08.01.2022, 06:31

За ніч із 7 на 8 січня від офіційних джерел надходить інформація про відновлення роботи інфраструктурних об'єктів. Частина інформації стосується звітів виконавчої ласті на місцях. При цьому є інформація і про стрілянину в деяких містах країни.

♦ У Білому домі висловили стурбованість наказом Токаєва стріляти на поразку

♦ Влада Сполучених Штатів схвалила добровільний від'їзд за бажанням американських держслужбовців співробітників генконсульства в Алмати, не задіяних у вирішенні критично важливих завдань, та членів сімей усіх працівників.

♦ У Московському центрі Алмати з 5 ранку триває стрілянина. Поодинокі постріли так само чути у квадраті вулиць Желтоксан – Толе бі та Тулебаєва – Макатаєва. (Vласть о главном)

♦ Поодинокі постріли чути у Кизилорді, повідомляє кореспондент Sputnik Казахстан.

♦ У магазинах Алмати спостерігається дефіцит продуктів харчування, великі АЗС закриті (Sputnik Казахстан)

♦ Учасників мирного протесту в Уральську було заарештовано на 10 діб та відправлено до СІЗО. Серед них громадянський активіст Бекнур Сражанов та журналіст Лукпан Ахмедьяров. Їм звинувачують у адміністративній статті за участь у незаконному мітингу. (Уральський тиждень)

♦ У столиці Казахстану Нур-Султані знову відновлено доступ до дротового інтернету

♦ Військовослужбовці та техніка ВДВ окупаційних військ Російської Федерації зі складу ОДКБ у суботу розпочали завантаження в Іванівській області для доставки до Казахстану. Відео від Міноборони РФ

♦ Для ліквідації наслідків заворушень у Казахстані залучать волонтерів, консультаційна, інформаційна та організаційна допомога проводитиметься на базі Центру підтримки громадянських ініціатив.

♦ «Агентство із захисту та розвитку конкуренції республіки розпочало розслідування щодо 180 роздрібних реалізаторів зрідженого нафтового газу», — йдеться у повідомленні на сайті агентства.

♦ «По всьому Казахстану до органів поліції доставлено 4266 осіб. В одному з сіл Алма-Атинської області затримано понад 100 людей. За попередніми даними, затримано громадян сусідньої держави», — йдеться у повідомленні Kazinform.

♦ У Казахстані повністю відновлено рух пасажирських поїздів. Національний перевізник АТ НК "КТЖ" повідомляє, що об'єкти інфраструктури не постраждали.

♦ Повідомляється про поновлення міжнародних авіарейсів у/з міст Москва, Франкфурт, Баку, Дубаї, Шарджа, Мінськ, Стамбул, Ургенч, Дубаї, Мінськ, Калінінград в аеропортах міст Нур-Султан, Алмати, Актау, Туркестан, Шимкент, Костанай.

♦ Затримано екс-главу КНБ Каріма Масімова

Попереднє зведення новин з Казахстану доступне за посиланнями:

  • станом на 14 годину за Києвом 7 січня 2022 року
  • станом на 16 годину за Києву 7 січня 2022 року
  • станом на 18 годину за Києву 7 січня 2022 року
  • станом на 21 годину за Києвом 7 січня 2022 року

 

Читайте АСН в Google News