Народні прикмети на 8 січня 2022 року: що не можна робити у цей день

08.01.2022, 09:30

8 січня православні християни відзначають Собор Пресвятої Богородиці. Це велике свято, яке щорічно припадає наступного дня після Різдва і присвячене тій, хто справила Ісуса Христа на світ.

Як і напередодні, 8 січня не можна сваритися, забиратися та рукоділити. Особливо вагітним жінкам, оскільки 8 січня шанують усіх матерів та акушерів (тих, хто допомагає у народженні дітей). У народі вважали: якщо не послухатися цієї заборони, дитина може народитися з фізичними відхиленнями.

Не слід 8 січня скупитися і економити там, де без цього можна обійтися. Наші пращури помітили, якщо в цей день погода буде непогожою, то і осінь буде такою.

Побутовими справами, як уже було сказано, 8 січня не варто займатися. Але мова саме про вологе прибирання, підмітання підлог, прання та прасування. Щодо сміття, то цього дня потрібно позбутися всього непотребу, битого посуду та зламаних речей.

8 січня не можна не лише займатися хендмейдом. Наші пращури помітили, якщо у цей день погода буде непогожою, то буде холодно. Так що якщо є можливість, уникайте взуття на шнурках цієї суботи.

Читайте АСН в Google News