У Німеччині запідозрили Лукашенко в цілеспрямованому участю в напливі нелегальних мігрантів в країни Європи

10.10.2021, 12:34

Німецьке видання Bild написали на своїх сторінках, що в Німеччині почалося розслідування причетності лідера білоруського режиму Олександра Лукашенка до масового напливу нелегалів. У матеріалі його назвали "головним контрабандистом", який направляє потоки мігрантів в країни Європейського союзу.

У газеті зазначають, що розглядається причетність Лукашенко до цілеспрямованого напрямку потоків мігрантів з території Білорусі до Німеччини через Польщу і країни Балтії.

"Згідно з інформацією BILD am Sonntag, німецька влада зараз розслідують дії Лукашенко як головного контрабандиста", - пише видання.

Також повідомляється, що з серпня 2021 року з боку Білорусі в Німеччину незаконно перебралися майже 4 000 мігрантів.

За даними Bild, найчастіше нелегально потрапити в країну намагаються молоді люди з Іраку і Сирії. Як правило, вони спочатку потрапляють в Білорусь з Іраку, ОАЕ, Лівану, Йорданії, Туреччини і Сирії за студентськими візами.

Після прибуття до Мінська прикордонники або міліція перевозить їх на ділянки польського кордону з мінімальною охороною. Перебравшись на територію ЄС, нелегали самостійно продовжують шлях у напрямку Німеччини.

За даними журналістів, за перетин кордону з ЄС мігранти платять білоруської стороні близько 4 000 євро.

Читайте АСН в Google News