Туркменістан відзначив 30-ту річницю незалежності парадом

28.09.2021, 11:30

У понеділок, 27 вересня, в Ашхабаді пройшов святковий військовий парад на честь 30-ї річниці незалежності Туркменістану. В урочистостях взяли участь президент Гурбангули Бердимухамедов, руководительских корпус країни і закордонні гості, передає "Туркменпортал".
У військовому параді взяли участь підрозділи Міністерства оборони, Міністерства національної безпеки, Державної прикордонної служби та Міністерства внутрішніх справ Туркменістану. Великий інтерес глядачів викликала повітряна частина параду. У святковому небі Ашхабада пролетіли бойові літаки і вертольоти.

На закінчення перед центральною трибуною пройшов окремий батальйон почесної варти Міністерства оборони Туркменістану і зразковий оркестр Збройних сил країни.

 

Після військового параду відбулася святкова хода представників регіонів Туркменістану. Перед гостьовими трибунами пройшли делегати п'яти велаятів (областей) країни, працівники різних відомств і галузей, колони спортсменів і діячів культури, дитячих творчих колективів.

Народ Туркменістану з 30-річчям незалежності країни привітав президент Гурбангули Бердимухамедов.

На честь річниці незалежності Туркменістану хмарочос Національної нафтової компанії Абу-Дабі (ADNOC) пофарбували в кольори Державного прапора Туркменістану, повідомляє Nabd News.

Так само в Казахстані будівля музею «Нур Алем» в Нур-Султана забарвилося в кольори державного прапора Туркменістану. Про це повідомляє «Хабар 24». Дана подія стала своєрідним святковим подарунком для туркменського народу і дало старт нової доброю традицією в знак братніх відносин між Казахстаном і Туркменістаном, зазначає джерело.

Читайте АСН в Google News