Ізраїль планує штрафувати за відвідування країн з "червоного" списку

29.06.2021, 09:15

Ізраїльський уряд для запобігання поширенню коронавируса і його різновидів планує найближчим часом ввести систему штрафів тим своїм громадянам, хто не дослухається до вимог держави про заборону відвідування країн з високим рівнем захворюваності COVID-19 (так званому "червоному" списку країн, які не рекомендують відвідувати ізраїльтянам). Для виявлення даних випадків планується налагодити тісну взаємодію між Міністерством охорони здоров'я та Міністерством транспорту, про що заявив міністр охорони здоров'я Ізраїлю Ніцан Горовіц, повідомляє 9tv.co.il.
Планована сума штрафу становитиме до 5000 шекелів (це близько $ 1500 або 42 тисяч гривень, що є досить великою сумою навіть для Ізраїлю) для кожного пасажира, який порушить правила.

Крім того, тепер кожен виїжджає з країни ізраїльтянин буде зобов'язаний перед посадкою на рейс заповнити бланк, в якому гарантує, що він ні в якому разі не відвідає шість країн зі списку з високим рівнем ризику. Жителям Ізраїлю заборонила їздити до Аргентини, Росію, Індію, Південну Африку, Мексику і Бразилію.

Також повідомляється, що за дотримання правил відповідатимуть співробітники Управління реєстрації населення і міграції, що фіксують перехід кордону в аеропорту і на КПП, а також співробітники поліції.

Читайте АСН в Google News