В Україну повернулися заморозки

04.05.2021, 00:59

Як повідомляють синоптики Українського гідрометцентру, в ніч з 4 на 5 і з 5 на 6 травня практично по всій Центральній і Північній Україні на поверхні грунту очікуються заморозки 0-3 градусів.

Крім цих регіонів заморозки очікуються 4 травня в західних, а вже 5 травня в східних, Запорізькій і Херсонській областях.

При цьому в більшості районів Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької, Житомирської, Сумської, Полтавської, Черкаської, Вінницької, Луганської, Донецької, Одеської, Миколаївської областей 4 травня буде переважати надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Нагадаємо, Державна служба з надзвичайних ситуацій попередила про те, що в Київській області в понеділок, 3 травня, очікуються пориви вітру.

За прогнозом Укргідрометцентру, в травні 2021 року середня місячна температура повітря в Україні 15-18 градусів, в горах 11-13 градусів тепла. Це на 1-1,5 градусів вище середніх багаторічних значень.

Дані багаторічних спостережень свідчать, що заморозки отмеченs в першій половині місяця в Україні, у другій половині травня - в північних, центральних, східних областях і в Карпатах.

Читайте АСН в Google News