Кличко закликав до загальнонаціонального локдауну

09.04.2021, 14:20

Мер столиці Віталій Кличко, на своєму щоденному брифінгу в п'ятницю 9 квітня, закликав уряд оголосити загальнонаціональний локдаун.

"Скільки ще людей повинно захворіти, скільки померти, щоб уряд, центральні влади зрозуміли, що потрібні негайні заходи на державному рівні. Інакше в умовах відсутності масової вакцинації країну чекає катастрофа", - сказав Кличко, після того ка стали відомі дані про кількість нових випадків зараження в країні.

Віталій Кличко закликав обмежити пересування між регіонами в країні, зі строгим контролем за дотриманням правил.

"Справжнього локдауна! ... А то у нас всі хочуть їздити в громадському транспорті, працювати в офісах, а не дистанційно, як ми пропонуємо, гуляти натовпами без масок, влаштовувати вечірки, їздити в інші міста ... Давайте будемо відверті: відбувається безконтрольне поширення вірусу, його міграція по всій країні ", - сказав Кличко.

Нагадаємо, що раніше уряд повідомляв, що загальний локдаун можливий тоді, коли більше половини регіонів України опиняться в "червоній" зоні.

Зараз в "червоній" зоні 13 з 25 регіонів України (крім окупованих Криму і Севастополя), але уряд не планує оголошувати локдаун.

Читайте АСН в Google News