Погода на первые апрельские выходные

02.04.2021, 13:32

Закінчується перший робочий тиждень квітня і перед нами два дні вихідних. Вчорашній день радував українців теплою погодою, яка змінилася різким похолоданням вже 2 квітня, в п'ятницю.

На жаль зафронтальное рух атмосфери продовжить визначати прохолодну погоду по країні на найближчих вихідних.

У суботу протягом дня в Україні максимальна температура повітря складе всього + 6 + 11 градусів, на півдні та місцями в центральних областях + 10 + 13 градусів.

У неділю вже вночі стовпчики термометрів можуть іноді опуститися до 0-2 градусів морозу (на зображеннях - це поле синього кольору).

Вдень 4 квітня в більшості областей України передбачається + 6 + 12 градусів.

Опади синоптики прогнозують лише в східній частині та місцями в західних областях, в Карпатах - з мокрим снігом.
На решті території - істотні опади малоймовірні.

У неділю опадів більше: на Заході очікується дощ і мокрий сніг, в більшості областей України - місцями невеликий дощ.

Вночі та вранці 4 квітня на півдні, а вдень на південно-сході - в Запоріжжі і Донецькій області - можливі сильні зливи.
У Києві вихідні також обіцяють прохолоду і свіжість. Температура повітря в денні години буде коливатися близько + 6 + 10 градусів.

Вночі буде значно свіжіше, - очікується 0-3 градуси тепла, а в ніч на неділю в околицях можливе зниження до 0-2 градусів морозу.
Між іншим, вчора максимальна температура повітря в Києві досягала майже 20 градусів, а сьогодні трохи доповзає до + 7 + 9 градусів, тобто, атмосферний фронт вже минув столицю.
Однак, наприклад, у Донецьку, Харкові, Полтаві, Дніпрі, Сімферополі ще + 13 + 17 градусів - насолоджуйтеся теплим днем, тому що вихідні похолодає практично повсюдно.

 

Читайте АСН в Google News