Весна переможе обов'язково, але - не завтра. Україну накриє снігопадами

01.04.2021, 12:14

Наталка Діденко або, як її називають, народний синоптик розмістила на своїй Телеграм сторінці прогноз погоди на завтрашній день. Радісного в прогнозі не багато. Україну накриє снігопадами і станеться це буквально завтра.

До того, що весна буде холодною ми були готові і раніше - про це говорили синоптики, та й народні прикмети натякають саме на це. Але до снігопадів в квітні звикнути вкрай складно.

І хоча сьогодні практично у всіх областях України очікується розкішна температура повітря, до + 14 + 20 градусів, завтра ситуація кардинально зміниться.

На Україну насувається потужний холодний атмосферний фронт з півночі Європи і саме він визначить стан погоди в нашому регіоні. Адже саме там, де проходить холодний фронт як правило випадають опади.

Тому 2 квітня в більшості областей України в зв'язку з переміщенням холодного фронту і обвалу арктичного повітря очікуються мокрий сніг, сніг, налипання мокрого снігу, місцями хуртовини та снігові замети.

У південній частині сніг перемішуючись з дощем буде провокувати обмерзання.

Температура повітря найближчої ночі різко знизиться до 1-7 градусів морозу. Днем в п'ятницю стовпчики термометрів коливатимуться в межах від 4 градусів морозу до 1 тепла.

Атмосферний фронт буде перетинати столицю якраз вночі і завтра вранці - в ці години в столиці випаде сніг і мокрий сніг, можливі хуртовини, налипання мокрого снігу!

Удень опади ослабнуть, однак температура повітря 2 квітня в Києві знизиться до 2-5 градусів морозу.

Редакція ASN просить перевірити дану інформацію, враховуючи дату її публікації :)

Читайте АСН в Google News