У РНБО не виключають повтору загальнонаціонального карантину

25.03.2021, 09:45

У країні продовжує стрімко зростати число заражених коронавірусів. Другий день поспіль країна б'є осінні антирекорди по захворюваності за добу і по летальних наслідків від коронавируса.

Секретар Ради нацбезпеки і оборони (РНБО) Олексій Данилов в інтерв'ю "BBC Україна" не виключив ситуації, що в Україні може бути знову введено загальнонаціональний жорсткий карантин. Це може статися в разі подальшого погіршення ситуації із захворюваністю на коронавірусів.

Секретар РНБО припустив, що найближчим часом буде скликана позачергова нарада РНБО щодо ситуації зі збільшенням захворюваності. При цьому він уточнив, що питання про загальнонаціональний карантині поки може не розглядатися, адже раніше було прийнято рішення про передачу повноважень про накладення обмежень безпосередньо в регіони.

"Коли ми повністю закриваємо області - це вже винятковий випадок. І якщо розвиток подій буде йти не за оптимістичним сценарієм, то я не виключаю, що може бути закрита вся країна", - сказав секретар РНБО.

Станом на 25 березня в "червоній" зоні знаходяться Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Одеська, Сумська та Чернівецька області.

"Помаранчевими" залишаються Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Миколаївська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька, Черкаська та Чернігівська області.

Єдиним регіоном в "жовтій" зоні є Херсонська область.

Читайте АСН в Google News