Стало відомо, хто може повторно заразитися коронавірусів

12.02.2021, 15:15

Російський лікар-інфекціоніст Євген Тімаков розповів, в яких випадках висока ймовірність захворіти нової коронавирусной інфекцією повторно. За словами медика, COVID-19 це не вітряна віспа, тому довічного імунітету чекати не потрібно.

Найчастіше повторне зараження відбувається при частому спілкуванні з хворим, слабкого імунітету через прийом якихось препаратів або, якщо ви давно вже перехворіли і у вас закінчився імунітет до COVID-19.

Євген Тімаков зазначив, що інфекції, які викликають різні коронавіруси, люди підхоплюють щорічно. При цьому хвороба, викликана одним збудником може повторитися 3-4 рази за рік.

Також висока ймовірність заразитися повторно, якщо за родом занять доводиться часто спілкуватися з хворими. Це відноситься до лікарів, соцпрацівникам, медсестрам і доглядальниця.

Раніше лікарі назвали чотири небезпечних симптому нової коронавирусной інфекції, при яких потрібно обов'язково звернутися до лікаря. До них відносяться біль в грудях, проблеми з диханням і промовою, складності в пересуванні в звичайному житті.

Читайте АСН в Google News