Навального заарештували на 30 днів

18.01.2021, 16:07

Заарештованого сьогодні в аеропорту російського опозиціонера (якого провладні російські ЗМІ вперто називають просто блогером), суддя Хімкінского міського суду уклала під варту на 30 діб, до 15 лютого. Про це повідомив в Twitter його адвокат Вадим Кобзєв.
Для такої справи як суд і арешт Навального, уряд сусідньої країни організувало навіть виїзне засідання суду, яке пройшло прямо у відділенні поліції в Хімках, куди доставили Навального.

Таким чином, Навальний чекатиме в СІЗО засідання, на якому вирішать, чи буде його умовний термін замінений реальним. Воно заплановано на 29 січня в Симоновському суді Москви.

Нагадаємо, що сьогодні Навального затримали в московському аеропорту Шереметьєво після повернення з Німеччини, де він проходив лікування після інциденту з передбачуваним отруєнням.

Після цього його, за словами захисту, відвезли у відділ поліції в Химки - найближчий до Шереметьєво велике місто. За даними ФСВП, блогера затримали за багаторазові порушення режиму умовного ув'язнення.

У Навального є дві умовні судимості. Перша, у справі "Кировлеса", пов'язана з розтратою більше 16 мільйонів рублів; друга, у справі "Ів Роше", - з розкраданням понад 30 мільйонів рублів.

Раніше на Винним він себе не визнає, а своє переслідування називає політично мотивованим.

Читайте АСН в Google News