В Україну повертаються опади

03.01.2021, 12:30

Погода в Україні 3 січня буде похмурою, проте опадів не очікується. Дощі повернуться в Україну в понеділок. Рівень тепла в першу неділю року сягатиме + 2 ... + 5 градусів, в більшості регіонів. Місцями градусники покажуть до +9 градусів в світлий час доби. Детально про погоду на найближчі дні опублікували синоптики Укргідрометцентру.

Як повідомляється, 3 січня в Україні очікується мінлива хмарність. Небо затягне хмарами у всіх областях, проте ризик випадання опадів - мінімальний. Середня денна температура по Україні буде дорівнює +2 ... +5 градусів - на заході, в центрі, на півночі і в більшості приморських регіонів. На сході очікується більш прохолодна погода - 0 ... + 3 градуси. Виняток становитимуть Закарпатська, Одеська та Чернівецька області, де очікується до + 4 ... + 9 градусів. У нічний час по всій країні очікуються незначні морози до + 2 ... -3 градусів.

При цьому в неділю в Україні очікуються сильні пориви вітру до 7-12 м / c.

Вже 4 січня, в понеділок, частина нашої країни накриють дощі. Під загрозою - всі західні області України. На інших територіях - переважно сонячно, з мінливою хмарністю.

Також в понеділок очікується зниження рівня тепла в середньому на 2 градуси. Так, на сході і вдень очікуються незначні мінуси -2 ... +1 градус, в нічний час синоптики прогнозують навіть морозну погоду - до 0 ... -4. У центрі і на півночі країни - 0 ... +2 градуси вдень і до -2 градусів вночі. Найтепліше буде на заході і в центрі країни, де за прогнозами очікується + 4 ... + 7 градусів в середньому. Вночі морози очікуються переважно в Лівобережній Україні, а також в Миколаївській і кіровоградської областях.

Читайте АСН в Google News