У МОЗ відреагували на рішення Львова щодо карантину на вихідних

14.11.2020, 08:30

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов відреагував на рішення Львівської міської ради щодо карантину вихідного дня. Міністр зазначив, що оголошення вихідних днів робочими не допоможе уникнути карантину.

Про це йшлося у програмі "Свобода слова Савіка Шустера".

Як пояснив Степанов, у постанові Кабінету міністрів про карантин вихідного дня йдеться не про "вихідні", а про період часу з опівночі суботи до 00:00 понеділка, тому оголошення суботи та неділі робочими днями не допоможе обійти це рішення уряду.

"Вони б ще перейменували суботу та неділю, бо у нас у постанові з нуля годин суботи до нуля годин понеділка", - заявив він.

Зазначимо, Львів, щоб спробувати обійти обмеження карантину вихідного дня, скасував вихідні до 30 листопада. До кінця місяця субота та неділя у місті будуть робочими днями.

Нагадаємо, Степанов заявляв, що місцеві органи влади можуть тільки посилювати карантинні обмеження, а не скасовувати їх.

Крім того, від обмежень карантину вихідного дня відмовилася влада Дніпра. У місті заявили, що місцева комісія ТЕБ та НС не буде імплементувати постанову Кабміну.

Нагадаємо, головна тема ефіру "Свободи слова Савіка Шустера" - карантин вихідного дня в Україні. Зокрема, експерти у студії - Максим Степанов, Ольга Голубовська, Михайло Радуцький, а також відомі ресторатори, підприємці та юристи - дискутують на тему, чи переживе бізнес вихідні. Також українцям розкажуть, чи варто розраховувати на вакцину від коронавірусу найближчим часом.

Читайте АСН в Google News