Ляшко просить українців не приймати самостійно антибіотиків без призначення лікаря

02.11.2020, 11:03

На своїй сторінці в соціальній мережі Facebook заступник глави МОЗ, головний санітарний лікар Віктор Ляшко закликав співгромадян не вдаватися до застосування антибіотиків без призначення лікаря, передає Replyua.net. В тому числі, він пояснив, що в період пандемії коронавирусной інфекції вживання антибіотиків збільшилася в кілька разів. За словами високопоставленого чиновника, це дасть свій негативний внесок у зростання стійкості до протимікробних препаратів.

«Не приймайте антибіотики без призначення лікаря! Не призначайте антибіотики з профілактичною метою. Споживання антибіотиків під час боротьби з COVID-19 зросла в рази. Упевнений, що це дасть свій негативний внесок у зростання стійкості до протимікробних препаратів », - заявив Ляшко.

Відзначимо, що, згідно з даними карти Ради національної безпеки і оборони, за останню добу підтвердили 7 959 нових випадків коронавирусной хвороби. Разом з тим, повністю подолали вірус 2513 чоловік. Таким чином, загальне число заражених з початку пандемії становить 395 440 осіб. При цьому видужав вже 161 441 осіб, в тому числі 2 513 - за вчора. Активними хворими залишаються 226 693 людини.

Читайте АСН в Google News