Київ огорнуло білої серпанком, навколо нічого не видно: стало відомо, що відбувається з повітрям в столиці

30.10.2020, 07:02

Київ весь білий, як ніби в диму і це дуже налякало жителів. Мало того, що кияни нічого не бачать навколо, так ще задумалися, чи варто знімати маски і чим вони дихають.

Стало відомо, звідки в Києві взялася серпанок. Про це розповіла начальник лабораторії спостережень за забрудненням атмосферного повітря Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського Ніна Ротач інформаційному агентству УНН.

За її словами, зараз в Києві не відбувається нічого страшного з повітрям, він відносно чистий і хвилюватися не варто.

Експерт пояснює, що серпанок в Києві - це не зміг, а всього лише метеорологічний туман. Тому ходити по місту в масках не обов'язково. У повітрі не знайшли високих показань забруднення, все в межах норми. Але фахівці продовжують перевіряти перевіряти свої прилади і обіцяють повідомити, якщо щось зміниться. А поки що концентрація оксиду вуглецю вище тільки в два рази, а не в три і не чотири, як це бувало раніше.

Відзначимо, що згідно з прогнозами синоптиків, в Києві дуже висока вологість. Така ситуація тримається вже кілька днів поспіль, так буде і далі. Тому вранці і ввечері над столицею стоїть туман. Це не говорить про те, що хвилюватися треба не пішоходам, які гуляють по місту, а водіям, які можуть потрапити в неприємну ситуацію на дорозі.

Додамо також, що погана видимість на дорозі - це не жарти. Сьогодні в Києві відбулося відразу кілька аварій. Наприклад, неподалік від станції метро "Лук'янівська" зіткнулися автомобілі і застрягли на трамвайних коліях. В результаті трамваї просто не змогли їздити в цьому районі.

Читайте АСН в Google News