У Росії заявили про створення третьої вакцини від коронавируса, створеної на окупованих територіях

16.10.2020, 11:30

Як повідомляють російські пропагандистські ЗМІ, на території тимчасово окупованій Російською Федерацією була розроблена нова вакцина проти коронавирусной інфекції. Про це повідомив керівник лабораторії клітинних технологій і ДНК-ліків, вірусолог, доцент кафедри біохімії Кримського федерального університету імені Вернадського (КФУ) Володимир Оберемок.

За його словами, фахівці спиралися на свій досвід не тільки в вірусології, але і в генетиці.

"Наша оригінальна вакцина складається з одного олигонуклеотида (тіофосфатного фрагмента ДНК) в формі ласо, який одночасно несе активатор вродженого імунітету у вигляді CpG-острівців і антиген, де буде" зашитий "невеликий фрагмент генома SARS-CoV-2, щоб організм ідентифікував його і виробив специфічні антитіла ", - пояснив учений.

За його словами, одна з переваг препарату в тому, що його можна приймати інтроназально, тобто просто вдихати, і не знадобитися ніяких ін'єкцій.

Як і у випадку з іншими російськими вакцинами, препарат не пройшов клінічних досліджень. Мало того - він не пройшов жодного етапу тестування. Однак, як заявляють дослідники, вони готові запустити всі етапи тестування вакцини відразу після отримання необхідного фінансування.

У Росії вже зареєстровані дві вакцини від COVID-19 - "Супутник V" НІЦЕМ імені Гамалії, а також препарат "ЕпіВакКорона" новосибірського центру "Вектор". Крім цього, йде робота над створенням живої вакцини від Центру досліджень і розробки імунобіологічних препаратів імені Чумакова РАН.

Читайте АСН в Google News