Глава Харківської ОДА Олексій Кучер не виключив версії з терактом в авіакатастрофі

27.09.2020, 00:34

Як повідомив глава Харківської ОДА Олексій Кучер у вечірньому ефірі одного з українських телеканалів, в даний час слідством розглядається кілька версій катастрофи літака. Він поділився подробицями.

На сьогоднішній день розглядається чотири версії трагедії з Ан-26, в тому числі і теракт. Олександр Кучер назвав основні версії:

  • помилка відповідальних за посадку літака
  • недбалість
  • несправність на борту літака АН-26
  • терористичний акт

Глава ОДА зазначив, що після того, як з борта літака доповіли про проблеми з двигуном, сталася затримка з дозволом на посадку Ан-26.

"За моєю інформацією, з моменту, коли пілот попросив посадку, люди, які відповідали за неї, відповіли тільки через одну хвилину. Нібито в цей час здійснювалася посадка ще одного борта ... Тому тут треба з'ясувати, яким чином віддавався пріоритет борту, який пропустили ", - зазначив Кучер.

Раніше було опубліковано повний список загиблих після аварії Ан-26, наймолодшому з трагічно померлих курсантів було всього 19 років. Також стало відомо, чому поки немає доступу до чорних "скриньок" звалився в Чугуєві літака. Нагадаємо, про що сказав загиблий пілот Ан-26 своїй мамі за добу до смертельної авіакатастрофи.

Читайте АСН в Google News