"Нафтогаз" оголосив про підвищення цін на 45%

27.08.2020, 14:35

Як повідомляється на сайті газопостачальної компанії "Нафтогаз України", постачальник підняв вартість газу за річним контрактом до 5,24 грн за куб. м з ПДВ починаючи з 16 вересня. До цього часу ціна газу за тарифом "Річний" складе 4,73 грн за куб. м.

Таким чином, в рамках місячного контракту у вересні ціна газу у ДК "Нафтогаз України" виросла на 45% до 4,7 грн за куб. м. (як раніше повідомляла ASN, попередня ціна на газ була 3.24 грн за куб. м.)

Згідно з інформацією трейдерів, ціна індексного контракту з прив'язкою до нідерландському хабу TTF на вересень місяць вчора становила 5,4 грн за куб. м.

Зростання ціни експерти ринку прогнозували ще з липня, коли ціна газу становила 2,75 грн за куб. м з ПДВ, тобто за останні два місяці зростання цін перевищив 70%.

На думку президента асоціації "Газові трейдери України" Андрія Мізовця, якщо не буде серйозних валютних стрибків, то ціни для кінцевого споживача в зимовий період ще виростуть, але не перевищать 6-7 грн за куб. м.

У свою чергу, експерт з енергетичних питань Валентин Землянський впевнений, що ціна газу в грудні цього року підніметься до 7 грн за куб. м.

Читайте АСН в Google News