Медузи продовжують атакувати пляжі Кирилівки. пояснення фахівців

17.08.2020, 17:40

УКРАЇНА. 17 серпня. З пляжів Азовського моря знову надходять повідомлення від відпочиваючих там користувачів соціальних мереж про засилля прибережної смуги медузами.

Чергове відео опублікував на каналі в YouTube турист з одного з пляжів під Кирилівкою. На відео видно велику кількість морських мешканців, якими усіяний берег моря, при цьому можна помітити, що купаються в морі практично немає. про видно через велику кількість медуз люди просто перестали приїжджати на це узбережжя. Лише одиниці наважилися скупатися в "суп з медуз".

Дане повідомлення не поодинока. Дійсно в цьому році в Азовському морі помічено величезну кількість медуз. Фахівці кажуть, що це відбувається з природних причин. Через спекотне літо випаровування з поверхні Азовського моря збільшилася, внаслідок чого підвищилася солоність прибережної води. Зокрема в західній частині Азова солоність підвищилася до 14 проміле, а в Утлюцького лимані - до 16-17 проміле.

Тепла, солона вода з великою кількістю планктону - це відмінне середовище проживання для медуз. На щастя їх велике число не шкодить навколишньому середовищу - це нормальний процес. Однак відпочинок багатьом українцям медузи таки змогли зіпсувати.

Так само екологи повідомляють, що в Азовське море зайшло кілька видів медуз: корнероти, аурелія і блакфордія.

Найбільша з них - корнерот. Діаметром до півметра з фіолетовою окантовкою. Отруйна. Опік може викликати місцеву алергічну реакцію. Аурелія нагадує блюдце. Вона менших розмірів, також може вжалити. Блакфордія найменша.

Читайте АСН в Google News