Ходове «зимове» пиво в Україні

27.03.2019, 19:31

Помилково вважати пиво тільки літнім напоєм. Так, у жарку пору попит на пінне різко збільшується, але і під час морозів про нього не забувають. За останні роки склалися певні «пивні» тенденції: одні сорти добре купують улітку, інші - взимку. В одному з інтерв'ю власними спостереженнями і висновками поділився CEO компанії «Уманьпиво». Ігор Кисіль розповів про смаки і запити українського споживача. Ця інформація буде корисна для всіх, хто купує пиво оптом і прагне збільшити прибуток власної компанії.

Смаки цінителів пінного з України в холодну пору року

Яке воно, «зимове» пиво? Обов'язково адаптоване під смаки споживачів, має легкий солодкуватий смак, не відрізняється міцністю. Українцям подобається балувати себе взимку Waissburg Red Ale.

Багряно-бурштиновий напій з міцністю в 4,7% варять з якісного німецького солоду. На жаль, великого вибору елів поки немає. Сама ж традиція вживати цей напій взимку родом з Великої Британії. Англійці знають, чим порадувати себе сірим дощовим днем. Вибір їхній падає на традиційний ель. Варять його з використанням тростинного цукру з обсмаженого солоду.

У холодну пору року вибір наших співвітчизників також падає на нефільтроване пиво. Компанія «Уманьпиво» ​​презентувала його як Waissburg Blanche.

Особливо цього світлого нефільтрованого пива верхнього бродіння такі:
• молочно-жовтий колір;
• приємний пряно-солодовий смак;
• фруктові цитрусові нотки;
• виразний аромат солоду і цедри.

Waissburg Blanche - натуральний продукт з екологічно чистої сировини, позбавлений ароматизаторів та іншої хімії.
Більше яскравих «зимових» лідерів пінного в Україні не помічено. Сьогодні ми поки ще далекі від європейських традицій. Тенденції, про які йдеться, тільки почали формуватися.

Іноземний досвід

Яким сортам пінного віддають перевагу жителі Європи? У Чехії, Австрії, Німеччини та Бельгії п'ють такі сорти пива:
• темне;
• ель;
• різдвяне;
• портер.

Всі згадані напої об'єднані солодкуватим смаком і виразними «нотами» солоду. Якісним зимовим напояв характерна щільна текстура і стійка «правильна» піна. Особливим попитом користується різдвяне. Випускають його у період новорічних свят. У ці дні європейці зі спокійною душею дозволяють собі пропустити кілька келихів оксамитового напою з міцністю в 7-12%. Україна йде в Європу, а це значить, що європейські тенденції не варто залишати без уваги.

Читайте АСН в Google News