Гарячий чай визнали смертельно небезпечним

23.03.2021, 18:41

Вчені провели дослідження за участю більше 50 тисяч чоловік у віці від 40 до 75 років і за 10 років було виявлено 317 випадків раку стравоходу.

З'ясувалося, що регулярне вживання за день більше 700 мілілітрів чаю, температура якого 60 градусів Цельсія або вище, збільшує ризик розвитку раку стравоходу на 90 відсотків.

"Багато людей люблять пити чай, каву або інші гарячі напої. Однак, згідно нашій роботі, вживання дуже гарячого чаю може підвищити ризик раку стравоходу. Тому бажано почекати, поки гарячі напої охолонуть, перш ніж пити їх", - говорить провідний автор дослідження професор Фархад Ісламі з Американського онкологічного товариства.

Тому любителям цього напою слід пам'ятати, що окріп хороший для термічної обробки, але ніяк не для прийому всередину.

Читайте АСН в Google News