Кремлівські тролі змінюють стратегію з втручання у вибори

10.03.2019, 12:46

В рамках підготовки до втручання у вибори президента США в 2020 році російські тролі змінюють стратегію створення і поширення в соціальних мережах брехливих новин для посилення політичних розбіжностей в суспільстві. У період 2017-2018 років експерти зафіксували скорочення кількості випадків створення нового контенту за допомогою підроблених аккаунтів, російські тролі перейшли до стратегії поширення фейків через численних передплатників. Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на експертів з кібербезпеки.

За даними директора по аналітичному аналізу в FireEye Inc. Джона Хультквіста, кремлівське «Агентство інтернет-досліджень», більш відоме як «Фабрика тролів», буде намагатися обійти заходи безпеки в Facebook і Twitter, спрямовані на пошук і видалення фейкового контенту. Тепер вони будуть поширювати контент. Таким чином, він буде не обов'язково фейковий, і це дасть троллям можливість ховатися за когось іншого.

Як розповів старший дослідник загроз в Symantec Corp. Кендід Вуест, зараз багато російських хакерів зламують персональні комп'ютери і створюють з їх допомогою в соцмережах величезної кількості облікових записів, передплатників і лайків. При цьому такі акаунти виглядають дуже правдоподібно.

Читайте АСН в Google News