Корупція в оборонці: Порошенко звільнив Гладковського

04.03.2019, 13:16

Президент України Петро Порошенко звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря РНБО у зв'язку з корупційним скандалом в оборонній сфері. Про це глава держави повідомив на своїй сторінці в Twitter.

"Сьогодні вранці я підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони. Також він знятий з посади голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю", - написав Порошенко.

Нагадаємо, журналісти-розслідувачі встановили, що Гладковський і його син - друг сина президента Порошенка, нібито торгували незаконно майном армії, а також - продавали армії контрабандні запчастини з Росії. Розслідування набула широкого суспільного резонансу, і президент тимчасово відсторонив від посади підозрюваного в корупції заступника Гладковського.

Раніше сам Гладковський заявив, що "щоб присікти будь-які інсинуації, особисто звертаюся і до Головної військової прокуратури, і в НАБУ із заявою якомога швидше перевірити все, що викладено в "розслідуванні", і дати відповіді і мені, і всьому суспільству. На час перевірки правоохоронними органами цього питання звертаюся з проханням призупинити мої повноваження як першого заступника секретаря РНБО і глави Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю. Відповідні заяви подаю негайно".

Читайте АСН в Google News