Україна відмовилася від участі в "Євробаченні"

27.02.2019, 18:51

Національна громадська телерадіокомпанія України відмовилася від участі в Міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення-2019", повідомляється на сайті НГТУ.

"Переможцем національного відбору на нинішнє Євробачення стала співачка MARUV, якій Громадський мовник, як і робить це щороку, запропонував укласти договір для представлення України на пісенному конкурсі. Однак після проведених переговорів MARUV відмовилася підписувати договір", - йдеться в повідомленні.

У НГТУ заявили, що мовник міг би вибрати будь-якого виконавця не з числа учасників національного відбору, проте від такої альтернативи відмовився, так як "з повагою ставиться до вибору глядачів у національному відборі".

"Національний відбір-2019 виявив і привернув увагу суспільства до системної проблеми музичної індустрії в Україні: зв'язків артистів із шоу-бізнесом на території держави-агресора, які і на 5-му році військового конфлікту все ще залишаються дуже тісними. Для частини суспільства цей факт прийнятний, в іншій частині викликає обурення і неприйняття", - резюмували в НГТУ.

Нагадаємо, в цьому році відбір на "Євробачення" викликав чималий скандал і широкий суспільний резонанс, про який докладно писала ASN.

Читайте АСН в Google News