Молода жінка на Сумщині 27 разів оплачувала фейковий виграш авто

06.02.2019, 12:19

Мешканка Кролевця Сумської області попалася на вудку шахраїв, які виманили у неї 70 тис. гривень, повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції в регіоні.

"Повідомлення про шахрайство в Кролевецьке відділення поліції надійшло від 30-річної місцевої жительки. Вона розповіла правоохоронцям, що на її мобільний прийшло смс про виграний автомобілі з посиланням на сайт для ознайомлення з більш детальною інформацією. А коли вона переглянула умови конкурсу і дізналася, що дійсно є призером автомобіля, вирішила зв'язатися ще з організаторами акції по телефону", - йдеться в повідомленні.

Трубку взяв чоловік і підтвердив, що жінка дійсно стала власницею нового авто і запросив її до Києва для отримання свого виграшу, або запропонував забрати гроші (вартість автомобіля) за умови сплати всіх податків. Вона погодилася забрати гроші і протягом місяця надсилала заощадження на різні рахунки, здійснивши при цьому 27 платежів. А коли її гроші нарешті закінчилися, організатори акції перестали виходити на зв'язок.

За цим фактом слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального Кодексу України «Шахрайство», в рамках якого встановлюють власників рахунків і ведуть пошуки зловмисників.

Раніше повідомлялося, що зловмисники створювали  фіктивні ОСББ, отримували інформацію про жителів квартир, після чого підробляли документи на право власності на житло та таким чином заволоділи нерухомістю в столиці на суму майже п'ять мільйонів гривень.

Читайте АСН в Google News