Кримчанам почали урізати «високі» пенсії

03.02.2019, 17:16

Жителі окупованого Криму, які звертаються до пенсійного фонду за обіцяною після російської реформи надбавкою в тисячу рублів, залишаються ні з чим або виявляються ще й винні державі. З'ясовується, що їх російські пенсії і так занадто високі, і їх необхідно урізати. Про це повідомляє кримський сайт «Примітки».

«Головний ефект від прийняття російської пенсійної реформи - це щорічне збільшення пенсій непрацюючих людей на 1000 рублів, говорили з екранів телевізорів апологети пенсійної реформи. Така надбавка повинна була знизити рівень бідності удвічі, і пенсіонери в передчутті чекали січня, але, як виявилося, даремно», - повідомляє видання.

Так, жителька Сімферополя Галина Кулагіна, яка пропрацювала 38 років лікарем на швидкій допомозі, вийшла на пенсію ще до окупації Криму і при Україні отримувала 1 754 гривень, без урахування надбавки за нічні зміни. Після «кримської весни» пенсію Галини Кулагіної перерахували в рублі за формулою перехідного періоду, і вона не змінюється вже п'ять років - складаючи 13 тисяч 405 рублів. У січні 2019 року, в очікуванні обіцяної індексації, жінка звернулася до пенсійного фонду, але виявилося, що надбавку їй не призначено, а за нею ще числиться і борг, який треба повертати. Нібито держава переплатила Кулагіній 800 рублів.

Читайте АСН в Google News