Горбулін: Втручання Росії у вибори-2019 буде безпрецедентним

20.01.2019, 20:10

Екс-глава Національного інституту стратегічних досліджень та член політичної підгрупи в Тристоронній контактній групі в Мінську Володимир Горбулін вважає, що втручання Росії в хід президентських і парламентських виборів в Україні в 2019 році буде безпрецедентним. Про це він розповів в статті для «Дзеркала тижня».

«Весь арсенал тиску Росії зараз спрямований на Україну, яка в 2019 рік входить у складний період двох виборчих кампаній. Росія спробує вирішити свої стратегічні завдання, привівши до влади в Україні здатності домовлятися політиків або російських агентів. Втручання Кремля в хід цих виборчих кампаній в Україні буде безпрецедентним, оскільки на кону стоїть дуже багато. Не випадково деякі західні партнери України зараз не ризикують формувати плани співпраці до завершення виборів. 2019 рік може стати для України таким же складним, як і 2004 рік, хоча і не таким важким, як 2014-й», - підкреслив експерт.

Володимир Горбулін вважає, що успішність України буде залежати від здатності еліти після виборів сформувати якісний образ майбутнього, ліквідувавши дефіцит довіри громадян до влади.

Читайте АСН в Google News