У РФ заборонять користуватися соцмережами колишнім військовим

19.01.2019, 14:34

У Росії хочуть заборонити користуватися соціальними мережами не тільки діючим військовим, а й деяким категоріям звільнених в запас солдатів-строковиків. Про це повідомляє російська газета «Известия» з посиланням на власні джерела.

Повідомляється, що ця заборона торкнеться тих, хто під час служби в армії був допущений до державної таємниці або служив у секретних частинах. Термін дії такої заборони становитиме п'ять років, а які порушили закон чекає кримінальне покарання.

Нагадаємо, в листопаді минулого року депутати Держдуми в першому читанні прийняли проект закону про заборону соціальних мереж для діючих військових. У документі вказувалося, що заборона не буде поширюватися на військових, звільнених у запас. Але в Міноборони РФ, проаналізувавши ситуацію з інформаційною безпекою, вирішили посилити вимоги. «З цим пов'язана ціла низка питань, наприклад, з місцем перебування військового. Особливо, якщо він служив за межами Росії», - розповів глава комітету Держдуми Росії з оборони Володимир Шаманов.

Читайте АСН в Google News