Денисова: Пораненим українським морякам у СІЗО не дають ліків

12.01.2019, 16:49

Знаходяться в ізоляторі «Матроська тиша» в Москві пораненим українським морякам, які були захоплені в полон російськими військовими в районі Керченської протоки, з початку цього року не видають ліки. Про це в інтерв'ю каналу «Прямий» розповіла уповноважена українського парламенту з прав людини Людмила Денисова.

«З 2019 року ніякі ліки нашим пораненим морякам в ізоляторі «Матроська тиша» не видаються, хоча вони ще потребують лікування. Ми припускаємо, що їх готують до перевезення в інше СІЗО - в «Лефортово», де і відбудеться з 15 січня судилище над нашими моряками», - розповіла омбудсмен.

Також Людмила Денисова повідомила про стан поранених українських моряків. «Артеменко ще рухає лівою рукою, зробили рентген. В руці є осколок, треба щось робити, треба лікувати. Наймолодший Андрій Ейдер вже може пересуватися самостійно, але все поранення ще є, він хворіє і також потребує медичної допомоги. У Василя Сороки важке поранення лівої руки, кисть працює погано, також необхідне втручання лікарів», - розповіла Денисова.

Читайте АСН в Google News