"Ударив протоієрея ногою в пах". У РФ попи побилися через гроші

19.11.2018, 18:49

Бійка між православними священнослужителями сталася в селі Сижно Сланцевского району (Ленінградська область). Про це пише портал 47news з посиланням на місцевого жителя Петра Ковалевського, який працює в церкві, де стався інцидент, алтарником.

Згідно з даними видання, в основі конфлікту лежить фінансова підоснова. Так, Гатчинская єпархія "підвищила розцінки", і місцевий протоієрей Володимир Нікітін мав віддавати з приходу щомісяця вже не дві, а п'ять тисяч рублів. В результаті в бухгалтерії протоієрей Володимир посварився з дияконом Євгеном - рідним братом єпископа Гатчинського Митрофана.

"Так ось, почали вони сперечатися, і він ударив отця Володимира ногою в пах. Той був в звичайному одязі, в куртці носить перцевий балончик. Це тому що боїться собак, а в Петербурзі біля його будинку їх багато. Бризнув йому у відповідь. Власне , завдяки балончику, повноцінна бійка і не відбулася", - наводить видання слова вівтарника.

Після інциденту єпископ Гатчинський Митрофан заборонив отцю Володимиру служити в Сижно. Парафіяни храму, де служив настоятель Володимир, записали відеозвернення з проханням зняти йому заборону на службу. "Нас позбавили духовної їжі", "Він навчив нас молитися і каятися", "Відпустіть", - йдеться у відеозверненні.

Раніше повідомлялося, що бездомного пса один з отців виганяв з храму Успіння Пресвятої Богородиці. При цьому священик штурхав тварину на очах у присутніх.

Читайте АСН в Google News