Перерахунок пенсій в Україні: як зміняться виплати в 2019 році

13.11.2018, 13:34

Навесні наступного року виплати для більшої частини українських пенсіонерів зростуть на 17%. У найближчі півроку в Україні пройдуть два етапи підвищення пенсійних виплат. Першу прибавку частина пенсіонерів отримає вже в грудні цього року. А в березні наступного, 2019 року, проведуть масовий перерахунок пенсій, у результаті якого підвищаться виплати у більшості пенсіонерів, пише «Сегодня».

Як повідомляється, причиною підвищення виплат для пенсіонерів у грудні стане підвищення рівня прожиткового мінімуму. Збільшення отримають ті громадяни, яким раніше виплачувалася мінімальна пенсія - 1435 гривень. З наступного місяця ця категорія пенсіонерів буде отримувати 1497 гривень.

А ось на березень 2019 року запланували підвищення пенсій для більшої частини пенсіонерів. Перерахунок виплат проведуть в якості складової частини пенсійної реформи. Як стало відомо, перераховувати суму виплат будуть за спеціальною схемою. У ній врахують рівень інфляції за минулий рік і показник середньої зарплати.

Як повідомляє видання, зараз точно визначити, на скільки саме збільшаться пенсії навесні 2019 року, неможливо. Проте, фахівці зробили попередні підрахунки, за якими виходить, що в середньому пенсійні виплати українцям виростуть на 17%.

При цьому уточнюють, що зростання виплат торкнеться не всіх пенсіонерів. У Мінсоцполітики вже заявили, що розмір надбавки буде залежати від того, чи користується вже громадянин різними надбавками і доплатами, наскільки великий у нього (неї) стаж роботи і яку зарплату він (вона) отримував. В окремих випадках підвищення пенсійних виплат може виявитися значно скромніше, ніж на 17%.

Також повідомляють, що з початку наступного, 2019 року, почнуть перерахунок пенсій для військових. Як стало відомо, виплати для цієї категорії пенсіонерів можуть зрости на чверть.

Читайте АСН в Google News