Як вчинити з речами померлої людини

12.11.2021, 16:00

Багато людей дотримуються старовинного повір'я, що одяг померлої людини, а також її речі краще роздати бідним. Так як на предметах може залишитися особиста енергетика померлого, яка продовжить скорботу близьких. Православна релігія розповідає як потрібно правильно виконати цю церемонію.

Що зробити з речами померлого за порадою православної церкви
Найбільш доречним стане віддати речі в храм, де вони очистяться від «пам'яті» про старого власника і їх потім розподілять між нужденними. Зрозуміло попередньо рекомендується зробити сортування. Зовсім старі і негідні до вживання предмети одягу слід відправити на смітник. Ті, які збереглися в хорошому стані, акуратно упаковуються і за попередньою домовленістю передаються служителям. Тим самим ви допоможете покійному завершити його справи на землі і благою справою полегшите йому шлях до райських воріт.

Згідно з православною традицією подарувати речі необхідно протягом сорока днів. Під час передачі їх до церкви не забудьте попросити помолитися за упокій і можна замовити спеціальну службу. Купіть кілька свічок і, прийшовши додому, окуріть приміщення, щоб дух покійного більше не повертався.

Як зняти негативну енергію з предметів покійного
Іноді буває так, що після смерті коханої людини хочеться залишити про неї пам'ять і зберегти ті предмети, якими вона користувалася за життя. Однак деякі з забобонів свідчать, що некротична енергетика, яка залишилася на них здатна завдати шкоди і навіть забрати скорботну людину на той світ слідом за її близьким. Що ж робити в такому випадку?

Фахівці рекомендують провести очищающий обряд. Потрібно відібрати ті предмети, які ви вирішили зберегти, обв'язати з нитками або мотузкою, окропити їх святою водою і окурити димом від церковних свічок. Потім слід подумки попрощатися з померлим, прибрати все у велику коробку або валізу, перехрестити і заховати подалі від очей на деякий час. Це допоможе зменшити скорботу від розлуки, а душа померлого не буде турбуватися, що її частка залишилася поруч з вами.

Що стосується золотих прикрас, що належали покійному, то коштовності радиться занурити на кілька хвилин в солону воду. За прикметами, сіль здатна знищити будь-який зловмисний прояв. Потім прикраси слід ретельно витерти і дати їм деякий час полежати поруч з іншими вашими особистими предметами. Наприклад, поряд з годинником, з ланцюжком або з натільним хрестиком.

Особливу увагу слід приділити грошовим заощадженням, якими володіла загибла людина за життя. Якщо це досить велика сума, то з неї потрібно виділити кошти на милостиню для жебраків. А перед тим, як стати повноправним власником спадщини, варто подякувати померлому за подарунок і згадати про нього що-небудь хороше.

Читайте АСН в Google News