Магічна функція порога в вашому домі. Що не можна, що можна робити і до чого скрипить

08.11.2021, 18:58

Поріг здавна символізував кордон між двома світами —світом дому та зовнішнім світом. Ця частина будинку є прикордонною межею, яку перетинати потрібно дуже обережно.

Про поріг склалося багато прикмет і забобонів, яких дотримуються багато людей до цього дня. Наприклад, не прийнято щось передавати через поріг.
Яку ж магічну функцію виконує поріг і як його магію застосовувати в сучасному житті?

Спочатку поріг асоціювався з переходом між живим світом і світом мертвих. При будівництва будинку в поріг обов'язково закладали щось в жертву — наприклад, який-небудь оберіг.

Вважається, що поріг може позбавити від негативних емоцій, туги і смутку. Для цього потрібно просто трохи посидіти на порозі.

Не можна було починати мести підлогу від порога, інакше в будинок можна нечисту силу замести. Заборонялося також сміття через поріг вимітати — це обіцяло бідування. Не можна щось передавати через поріг, особливо гроші або хліб з сіллю. Інакше з дому піде благополуччя і удача.

Не можна розмовляти через поріг — вважається, що така розмова незабаром може привести до серйозної сварки між людьми.
Якщо кішка любить сидіти не порозі, значить, вона дуже тонко відчуває енергетику простору. Вважається, що кішки харчуються негативною енергетикою і здатні зняти негатив. Спіткнутися через поріг означало невдалий шлях. В такому випадку в дорозі може статися якась неприємність.

На весіллі прийнято нареченому переносити наречену на руках через поріг. Цей звичай спрямований на набуття щастя і благополуччя сім'ї в цьому будинку.

Поріг скрипить — прикмета погана, яка передвіщає хворобу або смерть. В такому випадку наші предки намагалися якомога швидше полагодити поріг, щоб відвести біду.

Читайте АСН в Google News