Аспірин при лікуванні грипу може викликати страшні наслідки

08.11.2021, 12:00

Прийом аспірину при самостійному лікуванні хворої на грип людини може спровокувати внутрішні кровотечі. Медики радять не приймати цих ліків при початку захворюванні – в наші дні така традиція самолікування все ще популярна.

Багато з дитинства засвоюють звичку пити аспірин при даному захворюванні за прикладом батьків і більш старших поколінь. При грипі, з його високою температурою і загальною слабкістю мало хто нормально їсть, зазвичай в такий період апетит зникає. Аспірин між тим не можна приймати на голодний шлунок, інакше збільшення кислотності може пошкодити слизову шлунка.

Деякі сучасні штами вірусу можуть спровокувати внутрішні кровотечі, а аспірин їм в цьому здатний допомагати, так як послаблює стінки судин.

У перші три дні хвороби краще взагалі не приймати медикаментів для боротьби з жаром – краще давати людині з грипом рясне пиття, більше теплого чаю з малиною, обліпихою, лимоном, імбиром. Температура є захисним механізмом, знаком боротьби організму з шкідниками. Збиваючи температуру, людина цей захист лише послаблює. Температуру потрібно збивати тільки в разі, якщо вона вище показника в 38,5, сказала фахівець.

Читайте АСН в Google News