Медбрат-душогуб зізнався у вбивстві 200 пацієнтів

31.10.2018, 06:55

У Німеччині медбрат зізнався у вбивстві ста пацієнтів, пише The Guardian. Свідчення він дав в перший день слухань.

Сторона звинувачення стверджує, що з 2000 по 2005 рік чоловік убив 36 пацієнтів в госпіталі міста Ольденбург, ще 64 — в сусідньому Дельменхорсті. Всього були ексгумовані останки 130 осіб, померлих під наглядом Хегеля.

Згідно з матеріалами слідства, він робив лежачим в реанімації хворим ін'єкції з небезпечними для життя дозами ліків, щоб «показати колегам і начальству свої навички повернення людей до життя і боротися з нудьгою».

За словами одного з більш ніж сотні позивачів, те, що Хегелю так довго дозволяли вбивати людей, — «справжній скандал». «У адміністрації лікарень і поліції було безліч способів зупинити його, для цього не потрібно бути Шерлоком Холмсом», — сказав онук одного з убитих. Він також додав, що не очікував такого швидкого зізнання від підсудного.

Вперше медбрата засудили в 2008 році за замах на вбивство. Тоді йому дали сім років в'язниці. Вдруге його засудили до 15 років в 2015-му за замах на вбивство п'яти і більше осіб. Хегель зізнався психіатру в 30 вбивствах, це дало владі привід продовжити розслідування.

За версією слідства, число жертв може обчислюватися двома сотнями, проте це неможливо встановити, так як багато тіл кремували.

Читайте АСН в Google News