На Закарпатті за фактом смерті хлопчика від кору відкрили кримінальну справу

30.10.2018, 08:10

За фактом смерті 12-річного хлопчика в Закарпатській обласній дитячій лікарні в місті Мукачево в поліції відкрили кримінальне провадження, оскільки у справі вбачається неналежне виконання лікарями своїх обов'язків.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в прес-службі Мукачівського відділу поліції.

"Вчора до нас із заявою звернувся батько 12-річного хлопчика, який в суботу помер в реанімаційному відділенні Закарпатської дитячої обласної лікарні. Попередній діагноз хлопчика - кір. За фактом звернення громадянина поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.140 КК (неналежне виконання професійних обов'язків медичним працівником)", - сказала інспектор Мукачівського відділу поліції Наталія Машіко.

Як відзначили в прес-службі, підозрюваних у справі поки немає, призначений ряд експертиз, вилучено медичну документацію - слідство триває. Нагадаємо, раніше в лікарні заявили, що дитина потрапила до них вже після тижневого лікування в домашніх умовах, і дитина не мала щеплення від кору. У той же час батьки кажуть, що лікуватися додому хлопчика відправили самі лікарі, і що після смерті дитини була підроблена його медична карта.

Читайте АСН в Google News