Вибух складу боєприпасів в Ічні. Спливли несподівані деталі

20.10.2018, 14:07

За чотири дні до вибухів на військових складах з боєприпасами в Чернігівській області неподалік від арсеналу помітили двох чоловіків у камуфляжі формі, які могли закласти вибухівку. Про це розповів головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, передає «112 Україна».

«Військовий склад з боєприпасами в Ічні є одним з найбільш захищених. Коли сталися вибухи цей склад охороняло понад 40 військових і представників воєнізованої охорони. Зараз я вже можу розповісти, що після проведення допитів на поліграфі встановлено: 4 жовтня, за чотири дні до вибухів, за 50-70 метрів від техтерріторіі цього арсеналу близько другої години ночі були виявлені дві людини в камуфляжній формі, які пересувалися по периметру складу. Для їх затримання по тривозі було піднято наряд, але знайти чоловіків не вдалося. Після цього охорону арсеналу посилили», - розповів Анатолій Матіос.

Також головний військовий прокурор додав, що, ймовірно, для підривів складів були закладені закладки боєприпасів, які потім були активовані за допомогою мобільного телефону.

Читайте АСН в Google News