Екс-заступник голови Вищого Господарського суду скуповував нерухомість в ОРДЛО

12.10.2018, 21:30

Співробітники Служби безпеки України затримали колишнього заступника голови Вищого Господарського суду на фінансуванні терористичних організації «Д/ЛНР». Виявилося, що на своїй посаді він за хабарі впливав на винесення потрібних замовникам судових рішень.

Гроші від хабарів суддя через довірених і підставних осіб вкладав в скупку бізнес-об'єктів і нерухомості в "ДНР". За даними джерел Української правди в СБУ, йдеться про скандальний суддю Вищого господарського суду Артура Ємельянова.

СБУ встановила, що підконтрольні судді фірми платили податки "податкової" терористів. В одному з приміщень, придбаних суддею в Донецьку, було розміщено підрозділ фейковий центробанку "ДНР".

Ще в 2016 році колишнім голові та заступнику голови Вищого господарського суду України Віктору Татькову і Артуру Ємельянову повідомлено про підозру. Як повідомив генпрокурор Юрій Луценко, є докази, що вони в 2011-2014 роках підпорядкували собі систему прийняття судових рішень. Доведено близько 7000 випадків незаконного втручання в автоматизовану систему розподілу справ і заяв, втручання в діяльність суддів з метою винесення ними потрібних зловмисникам неправосудних рішень в господарських судах всіх інстанцій.

Читайте АСН в Google News