Дружина банкіра витратила в лондонському універмазі Harrods 21 мільйон доларів

10.10.2018, 19:16

Дружина колишнього голови раніше збанкрутілого Міжнародного банку Азербайджану Джахангира Хаджієва, який сидить у в'язниці за звинуваченням у шахрайстві і розкраданні державних коштів, за останні десять років витратила в лондонському універмазі Harrods 21 мільйон доларів, а також - накупила в Лондоні нерухомості на 28,5 мільйона доларів, пише Daily Mail.

55-річна Заріна Хаджієва використовувала 33 кредитні картки банку її чоловіка, літала на приватному реактивному літаку жила в дорогому особняку в центрі Лондона.

Заріна заявила, що чоловік виділяв їй на витрати по 26 тисяч доларів на місяць, а також дарував подарунки вартістю в мільйон-півтора доларів. Однак після його арешту вона покинула Азердайджан і намагалася отримати притулок у Великій Британії.

Ці факти стали відомі в рамках боротьби з відмиванням грошей. За новим законом іноземним власникам британських активів вручаються списки майна, походження якого він повинен довести. В іншому випадку - все буде конфісковано. Апеляцію на рішення Високого суду Лондона про конфіскацію майна Заріна Хаджієва програла.

Читайте АСН в Google News