Гвалтували, морили голодом і забили до смерті. У Харкові суд виніс вирок батькам-бузувірам

09.10.2018, 18:23

У Харкові батьки до смерті закатували трирічного сина. Суд виніс їм вирок. Батько отримав 10 років в'язниці, а мати - 8 років позбавлення волі. Про це повідомляє Newsroom. При цьому підсудний свою вину не визнав, проте заявив, що шкодує, а мати загиблого хлопчика заявляла, що співмешканець неодноразово їй погрожував і поскаржилася на брак грошей, через який вона нібито не могла піти від зловмисника.

Зачитуючи матеріали справи, суддя підкреслив, що в серпні минулого року дитину майже місяць морили голодом, а смерть хлопчика настала в результаті дистрофії і сильних побоїв: за версією слідства, чоловік бив хлопчика ногами, поклав животом на ліжко і вдарив кулаком в спину, потім перевернув і вдарив кілька разів в груди.

Рік тому в харківську лікарню був доставлений малюк в стані коми з численними тілесними ушкодженнями. Маленький пацієнт був дуже сильно виснажений і на наступний ранок помер.

Прокуратура розслідує дії співробітників соціальних служб, до яких звертався дядько загиблої дитини - він стверджував, що батько знущався над ним, але фахівці склали лише формальний акт перевірки, не згадавши в них про факти насильства.

На момент їхнього візиту у хлопчика вже були важкі травми. Глава служби у справах дітей визнала свою провину і отримала умовний термін, а розгляд проти глави Центру соцслужб ще триває.

Читайте АСН в Google News