Миротворці на Донбасі: Порошенко запропонував Раді продовжити особливий статус

03.10.2018, 12:20

Законопроект № 9153 про продовження особливого статусу Донбасу до 31 грудня 2019 року зареєстровано у Верховній Раді, після подачі його президентом Петром Порошенком. Суть законопроекту - у внесенні змін до ст. 1 закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей". Попередні терміни закону закінчуються 10 жовтня 2018 року.

Документ передбачає продовження до кінця наступного року особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей. Правда, особливий статус вступить в силу, тільки коли Росія виведе всі збройні формування з України.

У поясненні до законопроекту говориться, що він потрібен для продовження процесу мирного врегулювання, прийняття політико-дипломатичних та інших заходів з метою відновлення суверенітету і територіальної України в межах її кордонів. міжнародно визнаних кордонів, а також забезпечити захист і мирного населення і ЗСУ.

Також, автори говорять, що продовження дії закону необхідно для розгортання на окупованих територіях миротворчої операції під егідою ООН.

Читайте АСН в Google News