Українців змусять відпрацьовувати комунальні борги: Кабмін змінив правила

02.10.2018, 09:23

Кабінет міністрів дозволив Об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) укладати договори з мешканцями будинку і залучати їх до роботи в рахунок оплати боргу за комуналку. Йдеться про несплату платежів за утримання будинку та прибудинкової території.

Про це йдеться в постанові уряду №711, передає "Обозреватель".

Залучати до роботи будуть тільки за бажанням. Наприклад, якщо власник однієї з квартири не має матеріальної можливості оплатити рахунки, за згодою з ОСББ він може пофарбувати під'їзд, облагородити прибудинкову територію і т.п.

"Рішення направлено на забезпечення гарантованого законом права співвласників багатоквартирного будинку скористатися можливістю погасити заборгованість, яка виникла у них перед об'єднанням співвласників такого будинку з обов'язкових платежів і внесків на утримання будинку, шляхом проведення робіт з утримання спільного майна в багатоквартирному будинку", - йдеться в документі .

Вартість виконаних робіт також оцінить ОСББ. Причому їх вартість не може бути більше суми боргу. Якщо ж для роботи, наприклад, потрібна фарба, її можуть купити або за рахунок ОСББ, або ж також включити ці витрати в рахунок боргу.

Читайте АСН в Google News