Заміна паспортів-книжок на нові ID-картки почнеться з січня 2016 року

23.10.2015, 18:07

Поступова заміна старих паспортів на нові ID-картки відбуватиметься протягом найближчих п'яти років. Про це повідомляє прес-служба Міграційної служби України.

«На першому етапі пластикові ID-картки видаватимуть безкоштовно особам після досягнення 14 років. Крім того, буде запропоновано оформлення нових паспортів-карток громадянам, які звертатимуться до підрозділів міграційної служби із заявами про поновлення втрачених документів, а також про оформлення та видачу паспорта громадянина України для виїзду за кордон», - йдеться у повідомленні.

Обов'язкової заміни паспорта-книжки на пластикову ID-картку не буде. У новому паспорті не буде інформації про укладення шлюбу та реєстрації місця проживання. Для підтвердження місця проживання міграційна служба безкоштовно видаватиме громадянам відповідні витяги з реєстру.

«Головними перевагами нового паспорта є захищеність від підробки і можливість у подальшому отримувати більшість адміністративних послуг через мережу Інтернет без необхідності витрачати години в чергах до чиновників», - уточнюється в повідомленні.

Нагадаємо, як повідомляла ASN 13 жовтня 2015 року, ідентифікаційні картки з'являться в Україні з 1 січня 2016 року.

Читайте АСН в Google News