12 типів поведінки, які відштовхують від вас людей і роблять вас самотніми

23.09.2021, 12:00

Звички, які отруюють ваше життя і відштовхують від вас оточуючих. Ваша поведінка - це завжди помітна річ, яка може повністю змінити ваше життя. Давайте будемо чесні самі з собою - всі ми часом ведемо себе досить негативно, отруюючи поведінкою все своє життя.

Ви заздрите іншим людям

Не дозволяйте заздрості (або ревнощам) взяти над вами гору. Заздрість - це мистецтво замість помічати щось хороше у своєму житті, бачити хороше тільки в житті інших. Ваш шлях - саме ваш, а не марафон з суперниками. У вашому житті у вас є всього один справжній суперник, і це ви самі.

Ви приймаєте всі занадто близько до серця
Коли люди починають вважати, що все, що відбувається навколо них, стосується саме їх, щоб їх образити, принизити - вони стають просто нестерпними. Істина ж у тому, що велика частина того, що люди вам кажуть, має відношення до них, аж ніяк не до вас. І якщо люди вважають вас чудовою людиною або, навпаки, думають, що гірше вас немає нікого в усьому світі, - витоки цієї думки здебільшого криються в глибинах їх душі.

Ви завжди ведете себе так, ніби ви - жертва
Так-так, одна з найнеприємніших ліній поведінки - постійно скаржитися, щоб підгодувати своє почуття жертви. Вірити в те, що ви - жертва, що у вас немає влади над напрямком, в якому рухається ваше життя, отруює ваш розум і змушує вас топтатися на місці. Коли ми перестаємо скаржитися і перестаємо бачити себе лише безпорадною жертвою, ми починаємо усвідомлювати, що ми куди сильніше, ніж вважали раніше.

Ви збираєте біль і втрати
Один з найважчих уроків в житті - навчитися відпускати. Будь то вина, гнів, любов або втрати. Прощення знімає з вас тягар минулого, що отруює ваше життя. Ви повинні звільнити себе від минулого і того болю, що воно вам приносить.

Ви одержимі негативними думками
З людьми, чиї думки сповнені негативу, дуже важко перебувати поруч - самі уявіть, як ви будете почуватися, постійно вислуховувати про жахливі речі, які трапилися, не трапилися і можуть трапитися, про те, як їх ніхто не любить і як несправедливе до них життя. Такі люди просто відмовляються бачити світлу сторону життя і отримувати від неї позитивні уроки.

Ви не контролюєте свої емоції
Нездатність взяти під контроль емоції - вірний спосіб отруїти життя всіх, хто поруч. Всі ми знаємо таких людей, які вибухають гнівом або сльозами, зустрівшись з найменшим перешкодою на своєму шляху або відчувши незручність. Кричати на продавця в магазині за повільне обслуговування, вихлюпувати гнів на підлеглих за незначні помилки або півгодини вичитувати дочку за пролитий на підлогу сік - це просто негідно.

Ви завжди тільки засуджуєте інших людей

Далеко не завжди людину варто сприймати саме по тому, що вона показує світу. На жаль, але в багатьох випадках, коли хтось завдає вам болю, це трапляється тому, що цю людину саму хтось поранив прямо в душу. Їх не потрібно карати за це і не потрібно над ними насміхатися. Їм потрібно допомогти. І якщо ви не можете допомогти - краще просто відійдіть убік.

Ви жорстокі
Одна з найбільш отруйних ліній поведінки - жорстокість - виникає з повної відсутності емпатії, турботи про інших людях або співчуття. Жорстокість, підступність і добровільне заподіяння шкоди людям - отруйна поведінка, яка шкодить не тільки тим, хто навколо, але і вам самим.

Ви обманюєте інших людей і ведете себе аморально
Обман - це добровільний вибір, а не помилка, і його ніщо не може виправдати! Якщо ви вирішили когось обдурити, і вам це вдалося - не намагайтеся виправдати себе тим, що ця людина дурна і заслужила на це. Зрозумійте, вона довіряла вам більше, ніж ви того заслуговували. Не опускайтеся до подібного. Не поводьтеся аморально лише тому, що це може зійти вам з рук.

Ви ховаєте свою справжню особистість під маскою
Як людям зрозуміти, хто ви насправді, якщо ви ховаєтеся навіть від самого себе? А з того моменту, як хтось прив'язується до вашої фальшивої особистості, вона починає отруювати вашу душу. Так що пам'ятайте - неважливо, якого ви віку, раси, статі або статевої орієнтації, під усіма цими зовнішніми, наносними «прикрасами» ви чисті і прекрасні.

Ви постійно потребуєте чиємусь схвалення
З людьми, які всі свої вчинки роблять з метою домогтися чийогось схвалення, непросто перебувати поруч. Їх цілком поглинула потреба довести всьому світові, що вони чогось варті, і вони постійно намагаються переманити на свою сторону всіх навколо. Будь-якими способами. Неможливо передати, наскільки це вимотує оточуючих.

Читайте АСН в Google News