Названо приправу, що відтерміновує старість

21.09.2018, 09:30

Вживання приправи куркуми 1-2 рази на тиждень захищає від розвитку хвороби Альцгеймера, заявили шведські вчені. Дослідники з Університету Лінчепінга провели тести на плодових мушках, даючи їм куркумин і в підсумку тривалість життя комах зросла на 75%.

Сьогодні куркумин активно досліджується як потенційні ліки від багатьох захворювань, а наукове співтовариство раз у раз розповідає публіці про його потужні протизапальні, протиокислювальні та антиагрегантні властивості.

Куркума стимулює вироблення гормону BDNF, який відповідає за розвиток нейронів і бореться з дегенеративними процесами в мозку. Відомо, що хвороба Альцгеймера, що викликає деменцію, пов'язана зі скупченням амілоїдного білка. Куркумин прискорює формування нервових волокон, зменшуючи кількість олігометів (молекул), які шкодять нервовим клітинам.

Читайте АСН в Google News