Криза настає: Економіст настійно радить українцям не витрачати готівку

10.09.2018, 13:40

Хвиля світової кризи, яка провокує дефіцит доларів, дійде до України, тому потрібно берегти готівку. Про це повідомляє доктор економічних наук Ерік Найман, пишуть Комментарии.

"Ситуація в світовій економіці нагадує ту, яка склалася в 1997-1998 роках... тоді криза почалася в південно-східній Азії, через низькі ціни на нафту і перекинулася на Росію і звідси прилетіла в Україну, а вже в 2000 році почалася криза в США", - зазначив він.

Також, він зазначив, що «зараз почали сипатися великі країни, що розвиваються: Туреччина, Аргентина, Індія, Бразилія, ПАР, Пакистан». «Ринок з побоюванням спостерігає за ситуацією в Китаї. І все це супроводжується поверненням доларів із країн, що розвиваються, в метрополію США», - сказав Найман.

«Саме дефіцит доларів і провокує цю кризу так само, як це було в 1997-98 роках. Коли ця хвиля кризи дійде до України - лише питання часу. На жаль, це співпаде з політичною турбулентністю через президентські і парламентські вибори, тому бережіть кеш», - підкреслив експерт.

Читайте АСН в Google News