Посидить 10 діб, замислиться: в Раді хочуть замінити штрафи за п'яну їзду арештом

04.09.2018, 14:50

Водіння в нетверезому стані в Україні має бути кримінальним злочином, тому від штрафів правоохоронні органи повинні переходити до реальних арештів. Таку думку висловив народний депутат України Антон Геращенко в кулуарах парламенту в ході засідання Верховної Ради України, передав кореспондент ASN.

"Ми будемо вводити кримінальну відповідальність, щоб людина, яка сідатиме за кермо в нетверезому стані, могла відбути адміністративний арешт - посивіти 10-15 діб під замком і подумати про те, що вона може наробити. Тому що людина, яка виїжджає в нетверезому вигляді на дорогу, - це потенційний вбивця", - зазначив нардеп.

За його словами, навіть "величезні" штрафи в 20-40 тис. грн не зупиняють водіїв від керування транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння. При цьому він додав, що безпека дорожнього руху в Україні перебуває на дуже низькому рівні.

На його думку, це пов'язано, в тому числі, з великою кількістю нетверезих водіїв, які часто стають винуватцями ДТП - нерідко з летальним результатом. Нагадаємо, в ніч на 28 серпня на столичному проспекті Перемоги зіткнулися в купу відразу 7 автомобілів, повідомляє «Інформатор». У ДТП брали участь: Toyota Prado, Volkswagen Crafter, Honda Civic, Peugeot 407, Volkswagen Passat, Opel Omega, Toyota Land Cruizer.

Читайте АСН в Google News