Помер російський співак Йосип Кобзон

30.08.2018, 13:30

Російські ЗМІ повідомили про те, що помер співак Йосип Кобзон. Він не дожив до свого 81-го дня народження 12 днів, до 11 вересня. Родичі підтвердили смерть співака. Вікіпедія вже вписала в його біографію дату смерті - 30 серпня.

В кінці липня Кобзон потрапив до лікарні, впав у кому. Але рідня артиста спростовувала повідомлення про його поганий стан.

Кобзон - українець, але всіляко підтримував Росію в загарбницькій війні на Донбасі і анексію Криму. Він народився 11 вересня 1937 року в місті Часів Яр Донецької області.

Дуже пишався тим, що в дев'ятирічному віці в Кремлі перед генсеком ЦК КПРС Йосипом Сталіним співав пісню "Летят перелетные птицы".

Слава прийшла до Кобзона, коли він заспівав дуетом з однокурсником Віктором Кохно на Всесоюзному радіо, а також - після перемоги в польському Сопоті в 1964. Одна з найпопулярніших пісень, по якій знають Кобзона, звучала в фільмі "Семнадцать мгновений весны".

За деякими даними, Кобзон помер від раку, з яким довго боровся.

Кобзон був одним з найгучніших пропагандистських рупорів Кремля у війні з Україною. Він навіть отримав звання "народного артиста" і "героя" "ДНР". Потім Кобзону навіть дали громадянство терористичної псевдореспубліки, він часто відвідував окуповані Росією українські території.

Читайте АСН в Google News